top of page

Metaalsoorten die wij inkopen

Hier vind je de soorten metaal en ijzers die wij inkopen. Zowel ferro als Non-Ferrometalen.

612b4f_d77093ac738d42b3be2836ef2f6b5120~mv2.jpg.webp
Image by Bernard Hermant
Ferro

Ijzer

Image by Pavel Neznanov
Ferro

Draaisel

Image by Jonathan Borba
Ferro

Nieuw gruis

Image by Fernando Lavin
Ferro

Staal

Image by Mika Ruusunen
Non-Ferro

Aluminium

Image by Kayle Kaupanger
Non-Ferro

Zink

Image by Nick Hillier
Non-Ferro

Koper

Image by Solen Feyissa
Non-Ferro

Messing

Image by Scott Webb
Non-Ferro

Brons

Image by Rafik Wahba
Non-Ferro

Roestvrij staal

Image by Ra Dragon
Non-Ferro

Lood

Informatie

Het belangrijkste verschil
tussen ferro en non-ferro

Het belangrijkste verschil tussen ferro en non-ferro metalen ligt in hun eigenschappen en samenstelling. Ferrometalen zijn metalen die ijzer als hoofdbestanddeel hebben. Deze metalen hebben magnetische eigenschappen. Enkele voorbeelden van ferrometalen zijn ijzer, staal, nikkel en kobalt. Ferrometalen worden veel gebruikt in de bouw, constructie, machines en elektronica vanwege hun mechanische eigenschappen en de mogelijkheid om magnetisme vast te houden.

Aan de andere kant hebben non-ferro metalen geen ijzer als hoofdbestanddeel. Ze hebben over het algemeen een lager gewicht, zijn corrosiebestendig en hebben goede elektrische en thermische geleidbaarheid. Voorbeelden van non-ferro metalen zijn aluminium, koper, lood, zink en tin. Non-ferro metalen worden vaak gebruikt in toepassingen zoals elektrische bedrading, legeringen, verpakkingen, en bij de vervaardiging van vliegtuigen en auto's vanwege hun lichtheid en corrosiebestendigheid.

Kort samengevat is het belangrijkste verschil tussen ferro en non-ferro metalen dus het aanwezig zijn van ijzer als hoofdbestanddeel. Ferrometalen bevatten ijzer en hebben magnetische eigenschappen, terwijl non-ferro metalen geen ijzer bevatten en vaak lichter en corrosiebestendiger zijn.

612b4f_5b3e851941c044d89b2acb33e86c27c3~mv2_edited.png
bottom of page