top of page

Aankoop van ferro- en non-ferrometalen in regio Zwolle

metalen profielen

Wat is het verschil tussen ferro- en non-ferrometalen?

Ferro- en non-ferrometalen zijn twee verschillende categorieën metalen, waarbij het belangrijkste verschil ligt in hun reactie op magnetisme en de aanwezigheid van ijzer.

Ferrometalen

  • Ferrometalen zijn metalen die ijzer bevatten, waaronder elementen zoals ijzer zelf, nikkel, kobalt en de meeste legeringen die ijzer als hoofdbestanddeel hebben.

  • Deze metalen hebben de eigenschap om magnetisch te worden wanneer ze worden blootgesteld aan een magnetisch veld. Dit betekent dat ferrometalen aangetrokken worden door magneten.

  • Enkele veelvoorkomende voorbeelden van ferrometalen zijn staal, gietijzer, roestvrij staal en smeedbaar ijzer.

Dit onderscheid tussen ferro- en non-ferrometalen is van cruciaal belang bij het sorteren en recyclen van metalen, omdat ferrometalen en non-ferrometalen verschillende eigenschappen hebben en verschillende recyclingprocessen vereisen.

Non-ferrometalen

  • Non-ferrometalen zijn metalen die geen ijzer bevatten of slechts in zeer kleine hoeveelheden. Ze zijn niet magnetisch en worden niet aangetrokken door magneten.

  • Deze metalen hebben over het algemeen een lagere dichtheid dan ferrometalen en bieden vaak weerstand tegen corrosie. Ze worden regelmatig gebruikt in toepassingen waarbij corrosiebestendigheid belangrijk is.

  • Voorbeelden van non-ferrometalen zijn aluminium, koper, lood, tin, zink, goud, zilver en titanium.

Bruikbaar ijzer

Onze diensten

Wij kopen alle soorten metalen op

Als professionele inkoper van diverse metaalsoorten is Merec Recycling uw betrouwbare partner voor het opkopen van een breed scala aan metalen, waaronder ijzer, staal, koper, messing, aluminium, zink, brons, lood en roestvrij staal. Met onze diepgaande kennis van de metaalmarkt en jarenlange ervaring in de branche bieden we een eerlijke prijs voor uw materialen en zorgen we voor een efficiënt en probleemloos transactieproces. 

Of u nu overtollige materialen heeft van bouwprojecten, industriële activiteiten, sloopwerkzaamheden of gewoon oud metaal dat u wilt recyclen, wij staan klaar om uw materialen te evalueren en een concurrerend aanbod te doen. We kopen zowel kleine als grote hoeveelheden metalen op, en we kunnen ook zorgen voor het transport en de logistiek van de materialen indien nodig.

Meer weten over welke metalen we opkopen? 

Vraag ons om informatie.

bottom of page